Lippukuntaretki 2-3.11.2013

 

Perjantaina 1.11.2013 Farmilla alkoi kuhina klo 18 tienoilla. Vaikka varsinainen lippukuntaretki alkoikin vasta lauantaina, melkein puolet porukasta oli paikalla jo perjantaina. Tarpojatytöt valtasivat Eräveikkojen Vuoriharjunkämpän, ja vaeltajia ja samoajia oli farmin alamökissä.

Perjantain ohjelma oli aika vapaata, tarpojat saivat olla aika pitkälti omissa oloissaan ja tutustua toisiinsa, samoin samoajat ja vaeltajat ja muutamat aikuiset.

Vuoriharjun mökissä tarpojat pitivät omia Halloween juhlia ja alamökissä syötiin juustoja, suolakeksejä, makkaraa ja vaahtokarkkeja. Yöllä Julius ja Vellu taisivat jopa käydä kokeilemassa melontaa ja taisihan se ihan hyvin mennä ;)

Lauantaina kun me perjantaina jengi olimme nauttineet aamupalan, alkoivat sudenpennut, seikkailijat ja heidän johtajat saapua paikalle puolen päivän maissa. Ilma täyttyi iloisesta naurusta ja kiljahteluista. Virallinen lippukuntaretki aloitettiin lipunnostolla. Tämän jälkeen seikkailijat menivät pystyttämään leiriään (he kun urheasti nukkuivat laavussa) ja sudenpennut majoittuivat Vuoriharjun mökkiin. Tarpojat häädettiin pihalle ja he alkoivat pystyttää puolijoukkuetelttaa. Kyllähän se sitten lopulta taisi nousta pystyynkin ;)

Välipalan aika alkoi häämöttää ja retken uusimmat tulokkaat saivat välipalan, kun taas tarpojat valmistivat lounaan kokkisodan hengessä. Raaka-aineina oli jauhelihaa, korppujauhoja, sipulia, perunaa, kastikeainekset, kananmunaa ja mausteita. Arvaatko jo mitä näistä syntyi?

Välipalan jälkeen oli ryhmien omaa aikaa, jolloin mm. suoritettiin nuotiomerkkiä, kaiverrettiin kurpitsoja, melottiin ja suunniteltiin iltanuotiolle ohjelmaa.

Iltanuotiolla esitettiin laulukimara samoajien ja vaeltajien toimesta, (tiesitkös että suomi-iskelmät voidaan lähes kaikki soittaa samalla taustabiitillä?) tarpojien näytelmä. ryhmien huutoja, yhteislaulua, tietovisaa ja lopuksi päättömän kaivosmiehen tarina. Se oli aika pelottava, mutta onneksi vain tarina. Vai oliko? Iltapalalla saimme evääksemme vertahyytäviä nakkisormia, silmämunia ja seittikeksejä, sekä juotavaksi vihreää myrkkyä!

Sunnuntaina sudenpennut ja seikkailijat ottivat mittaa toisistaan kun kisailtiin sudenpentujen ja seikkailijoiden taitokisoissa Ratsumiehenaarteessa ja Telkän taipaleessa.

Tämän jälkeen siivoiltiin ja koitti kotiin lähdön aika.

 

Kiitos kaikille retkeilijöille, sinun ansiosta retkestä tuli mitä mahtavin!

 IITU